Loft I.

Le loft des innocents is a 80sqm apartment, totally renovated by the Fredéric Flanquart Studio in 2010.

It all started on a September night  in 2009, when we all settled up there, on the roof, or at least what remained of it.
The building had been through a major fire a year before. The scene was set.

The outlook of this area turned really fast into a crazy challenge: design and achieve a shell-free space with – as reference marks- only half-burned out staircases -leading to the lower level-, a huge scaffolding structure used as a roof, and a 360° view over Paris.

The client wanted something new, ambitious and creative, in order to turn over a new leaf after 10 years spent at the loft. 
Both concerned about the quality of implementation and about the layout and fitting details, he enabled us to make a true fulfilling experience out of this project.  Not a single inch was missed out, the goal was to conceive an open and welcoming space with as much stowage as possible, while allowing a comfortable circulation. 
We came up pretty quickly with the idea of a quiet and relaxing place during the day switching to a genuine place of mystery and pleasure at night.  
The dream came true 18 months later, on December 31st, and the leaf naturally turned over. 
A space where the filtered, aimed, tamed light designs the volume.

Straight or slanting, geometrically random at times, the work of lines highlights every detail. 
The loft, a filled with emotions project, combining complexity, simplicity and lightness.

1/12